UNIIQ./ONE STOP SHOP FÖR DITT UNIKA JAG

Q./Medical
INJECTIONS & WELLNES.

Fillers & Botox

Botox är ett muskelavslappnande medel som reducerar rynkor och linjer/veck. Det är rekommenderat att användas av vuxna mellan åldrarna 18-65 år. Områden som kan behandlas är t.ex. panna, glabella (”arga rynkan”), kråksparkar runt ögonen eller för ögonbrynslyft. UniiQ använder sig av Vistabel eller Azzalure för botoxbehandling. Effekten av Botox håller ca 3-6 månader.

Fillers som uniiQ använder består av hyaluronsyra och kan användas för att fylla ut rynkor som är missprydande eller för att skapa vackrare läppar. Även mer markerade kindben eller mindre insjunkna tinningar kan åstadkommas. UniiQ använder inte permanenta material. De fillers som används heter Revanesse,Restylane och apriline. Effekten av fillers håller ca 3-12 månader beroende på behandlat område. Fyller man på ca en månad efter första behandlingen håller resultatet längre.

Vad är egentligen skillnaden mellan Botox och Fillers?
Fillers består av hyaluronsyra som förekommer naturligt i vår vävnad. Det används för att jämna ut huden där djupa rynkor förekommer samt skapa volym och konturera läppar, kinder och käklinje.
Botox (som står för Botulinum Toxin) är ett protein som avslappnar muskler. Muskler som dras ihop skapar rynkor, detta förhindras av Botox.

Vad är riskerna med Fillers och Botox?
Både Fillers och Botox är regulerade med väldigt hög säkerhet. Däremot finns det risker med allt. De vanligaste är blåmärken och lite svullnad vanlig runt läpparna i ett par dagar, dessa kan förebyggas.  Med Botox så förekommer ibland huvudvärk.

TIPS & RÅD  
För att minska risken för blödning rekommenderas att man inte använder Omega 3, ipren, voltaren, blodförtunnande läkemedel och vitamin E,  Ca 1 vecka före behandling.
Även alkohol och hård träning bör undvikas några dagar före och 1 dag efter behandling.

Ultra V trådlyft - ansiktslyft utan kirurgi
Vad är ultra V trådlyft?
-
 Med ca 80-100 trådar som förs in under huden får du ett lyft av mellan och nedre delen av ansiktet samt under hakan (vid dubbelhaka t.ex) utan kirurgi som vid ett kirurgiskt ansiktslyft. Metoden är enkel och säker, återhämtningstiden är minimal. Förloppet är komplikationsfritt. Behandlingen utförs av certifierad läkare.
Vilka resultat kan förväntas?
- Ett naturligt lyft, föryngring och fastare hudstruktur. PDO-trådarna är nedbrytbara och stimulerar kollagen- och elastinproduktionen i huden vilket ger den hudföryngrande effekten och lyftet.
Hur länge håller effekten av Ultra V trådlyft?
- Direkt efter behandlingen ses ett tydligt lyft men den maximala effekten ses efter 3 månader och håller i minst 1.5 år beroende på livsstil och genetiska faktorer i huden. Regelbundna "touch-ups" kan behövas för att underhålla det lyft man fått och motverka framtida åldrande.
För mer info och gratis konsultation kontakta uniiqbyamanda@gmail.com

Q./By Therese
HAIR & MAKEUP
EDUCATION & EVENTS

Paket  hår och makeup
Fest (Enkel håruppsättning el styling samt enkel makeup).
 Lilla (Passar dig som har enklare bröllop , du byter om hemma, bokning inkom salongens öppettider, passar även dig som ska på temafest alt ska fotograferas).
 Lyx (Klassiskt bröllop. Vi ser till att vi kan hjälpa dig med ev ombyte, slöja/krona/löshår. Påbättringskit ingår samt dryck och tilltugg och tid för ex lunch.

Make up
UniiQ erbjuder makeup efter dina önskemål ihop med vår profisionella bedömning. Vi är  utbildade makeup artister med flerårig erfarenhet. Vi startar med en konsultation där vi går igenom önskat resultat samt färgval utifrån anatomi och färganalys samt önskat resultat. Vid brudmakeup görs detta vid ett annat tillfälle än vid sminkningen. Vi erbjuder Makeup för alla tillfällen. Men brud, tärna samt fest brukar vara de mest önskade.

Tips & Råd
Ta på dig en tröja du ej behöver dra över ansiktet, ex en med knappar.
Använd ej brun utan sol eller sola ej en vecka före önskad makeup.
Plocka ej brynen samma dag.
Färga ej fransar och bryn en vecka före önskad makeup.
Ansiktsvård är A och O, var noga med dina dagliga rutiner. Rengöring, Ansiktsvatten, Serum, Smörj in.
Peeling och ansiktsmask 1 gång/V.
Undvik rökning, för mycket alkohol, stress, snabbmat.
Sov, rör på dig och drick mycket vatten och kramas mycket :)
När du sminkar dig själv, tänk då att din makeup ska framhäva inte täcka över dina vackra naturliga drag.

Hår
Vi på uniiQ är erfarna frisörer/hårstylister som själva utbildar andra frisörer samtidigt som vi alltid strävar efter att bli bättre och lära oss mer. Vi brinner för hår och att göra människor vackra, samt att vi ligger gärna i framkant med nya tekniker och produkter inom frisörbranschen. Vi erbjuder det mesta inom hår.
Klippning, färgtekniker, löshår, styling, uppsättningar, olaplex behandlingar etc.

Hairtalk/Bhbd
När du använder Hairtalk/Bhbd är du garanterad det mest optimala systemet när det kommer till hårkvalité, fästmetod och skonsamhet!
Hairtalk/Bhbd hårkvalité är noga utvalt för den Nordeuropeiska marknaden.
Håret är inte ytskiktsbehandlat, vilket gör att hårkvalitén håller omsättning efter omsättning! Allt hår fär etiskt handlat tempelhår, vilket gör att du som kund kan bära håret med stolthet.
Patenterat tejpsystem som är den mest skonsamma på marknaden och kan sättas i det allra tunnaste hår, alla kan alltså bära Hairtalk/Bhbd!
Tejpen går inte att jämföras med någon annan isättningsmetod, utan den måste upplevas. Det skiljer sig drastiskt mellan isättningsmetod, hållbarhet och framförallt resultat!
Med enkla skötselråd bevaras håret i bästa skick och vi kan garantera kvaliteten på dina extensions.
Du får en folder med tips och råd från oss frisörer på uniiq som är auktoriserade Hairtalkfrisörer.

Här är några av dem:
Samla alltid håret i en fläta eller lös tofs när du ska sova och gå aldrig och lägg dig med blött hår.
Håll alltid i håret när du borstar i långa längder.
Borsta igenom håret noggrant med Hairtalkborsten innan du tvättar det.
Föna håret helt torrt innan du använder värmeverktyg.
Undvik salt, klorvatten och hårspray som lätt torkar ut extensions.
När du sätter i Hairtalk/Bhbd ska du ej tvättad det på 48 h efter isättning.

Q./BEAUTY
 FACE , LASHES & BROWS

3D Bryn / Microblading
(Fri hand – naturlig resultat)
Information: Ingen alkohol, energidryck, alvedon, treo eller annat blodförtunnande 48h innan.

LashLift
(Inklusive inpackning, färgning & kreatin – och kollagenbehandling)
Information: Kom gärna osminkad, om du inte har möjlighet så löser vi det på plats.

KEMISK PEELING
Genom att stimulera cellförnyelsen ersätts de döda hudcellerna av nya. Resultatet blir en hy med ett vackrare, yngre och slätare utseende. Behandlingsformen förebygger även finnar och pormaskar och andra bakterier.
Kemisk peeling är mycket gynnsamt att inleda microneedling eller BB - glowbehandlingar med för optimalt resultat.

MICRONEEDLING
Microneedling är en av världens mest effektiva behandlingstekniker där munstycket förs över ansiktet och nålarna penetrerar huden för att skapa små kanaler - en sk. kontrollerad microskada.
I kanalerna slussas NCTF vitamincocktail (från Fillmed Laboratories by Filorga) ner.
Med sina 53 uppbyggande och aktiva ingredienser som vitaminer, aminosyror, mineraler och hyaluronsyra får behandlingen i kombination med kroppen som naturligt och fokuserar på att reparera ”skadan” inifrån med kraftigt ökad kollagenproduktion dubbel effekt.
Microneedling är mycket effektivt för huduppstramning, fina linjer och rynkor, stora porer, oren hud, acne, milier, keratosis pilares (överarmsprickar), pigmenteringar och ärr från skada, acne, kirurgi brännskador eller hudbristningar.
Ofta syns resultat efter bara en behandling men för optimalt och hållbart resultat rekommenderas en kur på 3-5 ggr.

BB-GLOW
BB glow är en av de mest populära ansiktsbehandlingarna just nu, en semipermanent makeup-behandlng.
Du kan få en jämnare och klarare hy på bara 4 veckor då man i en kur gör en behandling i veckan.
Tillvägagångssättet är detsamma som microneedling men med nanonålar, dvs ytligare behandling.
Med ett pigmenterat BB serum som förs in i huden med microneedling- teknik jämnas hudtonen ut och får ny lyster. - Som med en BB cream! Samtidigt återfuktas huden, kollagenproduktionen stimuleras och hudens elasticitet ökar.
En BB - glow-kur kan med fördel inledas av en kombinerad NCTF-behandling.